We're here for you. Say hi.

Kantoor
Noordsingel 111
3035 EM Rotterdam

010 414 8524
info@click.nl
Route
15 minuten lopen vanaf Rotterdam Centraal Station of tramlijn 4.
Plan mijn route
Parkeren
Op eigen terrein zijn enkele parkeerplaatsen beschikbaar. In de directe omgeving is ruim voldoende (betaalde) parkeergelegenheid.
Onze projecten

KPN Goal Alert app

Goals van je favoriete voetbalclubs direct na scoren terugkijken op je mobiele telefoon

KPN Goal Alert app
Opdrachtgever
KPN
Eindproduct
App: KPN Goal Alert
Met de KPN Goal Alert App mis je nooit meer een goal. Klanten van KPN Mobiel krijgen de mogelijkheid via de Goal Alert App zich aan te melden voor hun twee favoriete voetbalclubs. Wanneer deze clubs spelen ontvangt de gebruiker bij iedere goal een push-notification en krijgt hij de mogelijkheid om de goal direct in de app middels een korte video terug te kijken. Daarnaast kan de gebruiker samenvattingen van Eredivisie wedstrijden terugkijken, binnen een uur na het eindsignaal.
Eredivisie
Keuken Kampioen
KNVB Beker
KNVB Oranje
KPN is sponsor van de KNVB en de Eredivisie en ondersteunt het voetbal in de volle breedte. Het doel van KPN in de voetbalsponsoring is het voetbal via technologie te verbinden met de fans. KPN maakt voetbal op een aantrekkelijke manier toegankelijk voor al zijn klanten en zet hierbij ICT en telecomdiensten in om het leven van miljoenen voetbalfans vrijer, leuker en makkelijker te maken.
Introductie - vervolg
De uitdaging

De uitdaging

Niet alle voetbalfans hebben altijd de tijd om voetbalwedstrijden van hun favoriete club live te kijken. Hoe realiseer je bijna real-time tóch een spannende wedstrijdervaring voor deze voetbalfans? De clou zat hem in een naadloze samenwerking tussen alle betrokken partijen in de keten. Er werd een proces bedacht om doelpuntfilmpjes zo snel mogelijk live te kunnen zetten voor de app-gebruiker.
De uitdaging - vervolg
In 2014 heeft Click de KPN Goal Alert app ontwikkeld, waarmee klanten van KPN kort nadat er is gescoord met één klik de goals van hun twee favoriete Eredivisie clubs op hun smartphone kunnen bekijken. Later zijn daar de samenvattingen van de wekelijkse Eredivisiewedstrijden en de doelpunten uit de Keuken Kampioen divisie, Eredivisie en de TOTO KNVB Beker aan toegevoegd.

De app is beschikbaar voor Android en iOS. Click heeft beide apps native ontwikkeld om een optimale performance en beveiliging te realiseren. Achter deze apps zit een complex stuk techniek, de zogeheten back-end.

Wanneer gescoord wordt monteert de regisseur bij Endemol de video en stuurt deze naar ESPN. ESPN verzorgt de transcoding en levert de video af bij de rechthebbende, in dit geval afgeleverd bij de back-end van Click. 
KPN elementen
De uitdaging - ontwikkeling
De back-end systemen die Click heeft ontwikkeld en beheert dienen een hoge piekbelasting aan te kunnen, iedereen wil natuurlijk z.s.m. het doelpunt van zijn favoriete team bekijken. Click heeft technisch 4 systemen draaien om zo optimaal mogelijk de gewenste performance te realiseren; 1) Pushnotification systeem, zo snel en zo veel mogelijk pushes versturen, 2) Video platform, ondersteunen van een groot aantal parallelle videostreams, 3) API back-end, voor het aansturen en beheren van de apps, 4) CMS, voor het beheren van de content in de apps.

Click heeft naast de ontwikkeling van de app ook nog een monitorende taak, waarbij er gecontroleerd dient te worden of het beeldmateriaal tijdig wordt aangeleverd door ESPN en de performance van de app goed blijft. Click dient nog kleine aanpassingen te verrichten en zorgt er vervolgens voor dat de juiste gebruikers de video’s kunnen zien en hier een pushnotification van ontvangen. 

Het resultaat

Klanten van KPN Mobiel kunnen zich, na het downloaden van de gratis KPN Goal Alert app, abonneren op notificaties van goals. Naast het terugkijken van goals is er nog veel meer voetbal: je kijkt vooruit op komende wedstrijden en ziet samenvattingen van de Eredivisie wedstrijden binnen een uur na het eindsignaal. 
Het resultaat

Gerelateerd

Samenwerken?

Op zoek naar een digitale oplossing voor jouw idee? Twijfel niet en neem contact met ons op.